Almás csirke

 
 
 

Hozzávalók:

1 kb. 1 kg-os csirke
8 dkg vaj vagy margarin
3 dl tejszín
1/2 húsleveskocka
1 kiskanál szójaszósz
1 maroknyi darált dióbél
2-3 evőkanál almabor vagy más száraz fehérbor
3 alma
1 csokor metélőhagyma vagy petrezselyem
só, őrölt bors

6-8 darabba vágjuk a csirkét, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és a fele vajon addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ezután lefedjük és 30 percig saját levében pároljuk. Miután megpuhult, ráöntjük a tejszínt, belemorzsoljuk a húsleveskockát és a darált diót. A borral meglocsoljuk és néhány percig fűzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük, és húsukat karikára vágjuk. A maradék vajon megpároljuk. A csirkét az almával és párolt rizzsel tálaljuk.

1878_1.jpg