Burgonyatorta

 
 
 

Hozzávalók:

1 kis fej hagyma, vékony karikákra vágva
75g vaj
2 gerezd foghagyma, összezúzva
1kg burgonya, vékonyra szeletelve
100g reszelt mozzarella
50g reszelt parmezán
2 evőkanál tej

Áztassuk a hagymát 1 órára hideg vízbe, majd szűrjük le. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és vajazzuk ki. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a foghagymát, dinszteljük meg és tegyük félre. Rakjunk egy réteg burgonyát a tortaforma aljába, majd egy réteg hagymát, vajat, mozzarellát és parmezánt. Rakjuk tovább a rétegeket, míg a hozzávalók elfogynak. Rétegenként sózzuk, borsozzuk. A tetejére burgonya kerüljön. A végén az egészet locsoljuk meg olvasztott vajjal és tejjel. Süssük egy órán át, amig a teteje aranybarna lesz és a burgonya megpuhul. Ha már barna de a burgonya még nem puha, takarjuk le alufóliával.

4 adag lesz belőle.

608_burgonyatorta.jpg