Citromfagylalt

 
 
 

Hozzávalók:

5 tojássárgája
110g cukor
500ml tej
2 evőkanál reszelt citromhéj
185ml citromlé
3 evőkanál főzőtejszín

A cukor felét és a tojássárgáját verjük fel krémes állagúra. A tejet, a citromhéjat és a maradék cukrot forraljuk fel egy lábasban, majd öntsük a tojásos keverékhez és jól dolgozzuk össze. A sodót öntsük vissza a lábasba, és kis lángon, folyamatosan keverve főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. Öntsük egy tálba és adjuk hozzá a citromlevet és a tejszínt, majd jégfürdőben hűtsük le. Ha nincs fagylaltkészítő gépünk, öntsük a masszát egy műanyag dobozba és tegyük fagyasztóba. Harminc percenként keverjük meg. Tálalásig tartsuk fagyasztóban.

6 adag lesz belőle.

8553_citromfagyi.jpg