Gombás, spárgás újkrumpli

 
 
 

Hozzávalók:

80 dkg újkrumpli
40 dkg gomba
2 nagy fej lilahagyma
1 csomag zöld spárga
1 csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál olívaolaj
2 dl nöényi tejszín
só, bors

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Megtisztítjuk és feldaraboljuk a krumplit és a gombát. Hőálló edénybe borítjuk a zöldségeket, meglocsoljuk olajjal, megfűszerezzük sóval, borssal és betesszük a sütőbe. Megtisztítjuk és feldaraboljuk a spárgát és a lilahagymát. 20 perc elteltével hozzáadjuk őket a krumplihoz és a gombához, majd további 15 percig sütjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, ráöntjük a pertezselymes tejszínt és addig sütjük, amig a tejszín besőrősödik.

2672_sult.jpg