Házi csokoládé

 
 
 

Házi csokoládé recept


Hozzávalók:

½ kg cukor

10 dkg kakaó

25 dkg tejpor
5-10 dkg vaj

Elkészítés: 
A kakaót és a tejport külön-külön átszitáljuk, hogy ne maradjon bennük csomó.
 A cukrot 2 dl vízzel főni tesszük. Forrástól számítva 3 percig főzzük. Kanalanként belekeverjük a kakaót és ismét főni hagyjuk 3 percig.
 A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd apránként belekeverjük a tejport. 
Langyosra kavarjuk. Vajazott tepsibe töltjük. Mikor keményedni kezd darabokra vágjuk.

Tanácsok:
 Ízlés szerint kavarhatunk bele darabos mogyorót, diót, mazsolát, szitált babkávét.

7978_Screen_shot_2010_12_13_at_9.41.08_AM.png