Házi műzliszelet

 
 
 

Hozzávalók:

2 csésze zabpehely (1 csésze = 2,5 dl)
1 csésze zabliszt vagy rozsliszt
1 csésze apróra vágott friss vagy aszalt gyümölcs
1 csésze áttört lédús gyömölcs (alma, eper, mangó)
1 csésze magkeverék: napraforgó, kesudió, mogyoró
kevés szezámmag
kókuszreszelék
1 teáskanál sütőpor
1,5 csésze rizstej
csipet só, szerecsendió, fahéj
3 evőkanál nádcukor
3 evőkanál szűz napraforgóolaj vagy repceolaj
3 evőkanál méz
1 csomag vaníliáscukor

A száraz és a folyékony, pürés hozzávalókat elkeverjük külön tálban. A két keveréket eldolgozzuk, majd közepes méretű sütőforbába, vagy tepsibe terítjük, melyet kikenünk vékonyan olajjal. Sütés előtt a tészta tetejét megszórjuk vaníliáscukorral és fahéjjal. 30 percig sütjük 200 fokon, míg aranybarna nem lesz. Vágjuk fel a tésztát 8-12 szeletre és fogyasztásik légmentes helyen tároljuk.

5508_muzliszelet.jpg