Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1407742E:SSL routines:func(119):reason(1070) in /web/mc32675/nativbio.hu/cgi-bin/rss.php on line 6

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: Failed to enable crypto in /web/mc32675/nativbio.hu/cgi-bin/rss.php on line 6

Warning: file_get_contents(http://www.naturhirek.hu/index.php?format=feed&type=rss) [function.file-get-contents]: failed to open stream: operation failed in /web/mc32675/nativbio.hu/cgi-bin/rss.php on line 6

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/mc32675/nativbio.hu/cgi-bin/rss.php:6) in /web/mc32675/nativbio.hu/cgi-bin/CGI.php on line 302

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/mc32675/nativbio.hu/cgi-bin/rss.php:6) in /web/mc32675/nativbio.hu/cgi-bin/CGI.php on line 302

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/mc32675/nativbio.hu/cgi-bin/rss.php:6) in /web/mc32675/nativbio.hu/cgi-bin/CGI.php on line 302

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/mc32675/nativbio.hu/cgi-bin/rss.php:6) in /web/mc32675/nativbio.hu/cgi-bin/CGI.php on line 312

Mustban párolt kacsacomb hagymás szőlővel

 
 
 

Hozzávalók:

4 kacsacomb
2 dl must
1 kávéskanál szárított majoranna
60 dkg apróbb burgonya
10 gerezd foghagyma
2 kisebb fej vöröshagyma
4 szál újhagyma
2 babérlevél
10 szem bors
20 dkg libazsír
1 teáskanál méz
20 dkg szőlő

Az előkészített kacsacombokat sózzuk, majorannázzuk, leöntjük a musttal, és egy napig hűtőben pácoljuk. A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egyik hagymát szeletekre vágjuk, beletsszük a tepsibe, ráhelyezzük a combokat. Mellétesszük a foghagymát, babérlevelet, rátesszük a borsot és a libazsírt. Ráöntünk 1 dl mustot és egy kevés vizet, és lassan, kb 2 óra alatt puhára sütjük. Időközben meglocsoljuk és mikor már majdnem puha, mellétesszük a megtisztított burgonyát egészben, vagy félbevágva. Ha a kacsa és a krumpli is megpuhult, kivesszük a sütőből és a combokat hőálló tálba tesszük. Visszatesszük a sütőbe és 200 fokon pirosra, ropogógra sütjük. A másik fej vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk kicsit a mézet, rétesszük a hagymát és összepirítjuk. Az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, a szőlőt félbevágjuk, kimagozzuk, majd hozzáadjuk a mézes hagymához és összeforgatjuk. A krumplis, szaftos tepsiből óvatosan leöntjük a zsírt (zsíroskenyérnek nagyszerű). A visszamaradt burgonyát és szaftot ráöntjük a szőlős hagymára. Összeforgatjuk, ha szükséges fűszerezzük és combokkal tálaljuk.

1824_mezes_kacsacomb.jpg