Pármai padlizsán

 
 
 

Hozzávalók:

1.5kg padlizsán
liszt
350ml olivaolaj
500ml paradicsompüré
2 evőkanál bazsalikonlevél, eltépkedve
250g reszelt mozzarella
100g reszelt parmezán

Vágjuk a padlizsánt hosszában vékony szeletekre. A szeleteket helyezzük egy szűrőedényre és minden réteget sózzuk meg. Hagyjuk állni 1 órán át, hogy kiengedje a keserű levét. Öntsük le és szárítsuk meg mindkét oldalukat, majd forgassuk lisztbe.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy 32x20-as lapos tűzálló edényt kenjünk ki olivaolajjal.

Melegítsünk fel 125 ml olivaolajat egy serpenyőben. kisebb adagokban süssük a padlizsánszeletek mindkét oldalát ropogósra.

Helyezzünk egy réteg padlizsánt az edény aljába, sóval ízesítsük. Kanalazzunk a padlizsánra négy evőkanál paradicsompürét és szórjuk meg a bazsalikomlevéllel. Szórjuk meg a reszelt mozzarellával és a parmezánnal. Rétegezzük tovább, amíg az összes hozzávaló elfogy. Süssük 30 percig.

3185_parmai_padlizsan3.jpg