Rozmaringos sült csirke

 
 
 

Hozzávalók:

2 rozmaringág
3 gerezd foghagyma
1 teáskanál balzsamecet
1.5kg-os egész csirke
2 evőkanál extra szűz olivaolaj
125ml csirkehúsleves

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csirke hasüregét tömjük ki az egyik rozmarinággal és a foghagymával, majd locsoljuk meg balzsamecettel, végül szórjuk meg sóval és borssal. A combokat kössük össze. Dörzsöljük be a csirkét az olivaolajjal, Öntsünk olivaolajat egy tepsibe a mellével felfelé helyezzük bele a madarat és tegyük a másik rozmaringágat a tetejére. Süssük egy órán át, közben forgassuk meg 15 percenként és locsolgassuk a pecsenylével. Ha elékszült, a pecsenyezsírt öntsük tálba és forrósítsuk fel, majd főzzük a csirkehúslevessel amíg besűrűsödik. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Tálaljuk a csikre mellé és köretnek készítsünk rozmaringos sült burgonyát.

9713_scsirke2.jpg