Sajtos tekercs

 
 
 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 mokkáskanál sütőpor
4 mokkáskanál só
2 tojás sárgája
1 kis pohár tejföl
20 dkg reszelt sajt
20 dkg margarin

A lisztet lemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sütőport és a sót, összegyúrjuk a tojássárgájával és a tejföllel. Szögletesre nyújtjuk a tésztát, megkenjük a reszelt sajt és a margarin keverékével (azt külön kikeverjük és sózzuk ha a sajt nem elég sós). Ha megkentük, feltekerjük mint egy rétest  és egy órára hűtőbe tesszük. Miuán lehűlt, 1 cm-es szeletekre vágjuk, az alját szezámmagba forgatjuk, tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

6859_Sajtostekercs.jpg