Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg bio tönköly fehérliszt
1 csomag sütőpor
csipet só
15 dkg barna nádcukor
15 dkg vaj vagy margarin
2 bio tojás sárgája
1-2 evőkanál bio telföl
A töltelékhez:
1,5 kg bio alma
4-5 evőkanál barna nádcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zsemlemorzsa
1/2 kéváskanál őrölj fahéj
A tetejét bekenni: 2 bio tojás fehérje
A töltelékhez az almát lereszeljük, hozzáadjuk a nádcukrot, a vaníliáscukrot és a fahéjat.
A tésztához a lisztbe morzsoljuk a vajat vagy a margarint, a sót, a cukrot és a sütőport, a tojássárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk és letakarva hűtőben 1 órát pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Tepsibe sütőpapírt teszünk, a cipót két részre osztjuk és az egyiket a sütőpapír nagyságúra nyújtva ráhelyezzük a sütőpapíros tepsire. Megszurkáljuk villával, majd megszórjuk zsemlemorzsával és rákenjük a reszelt almát. Az almarétegre fektetjük a tészta másik feléből kinyújtott tésztalapot, megszurkáljuk és bekenjük a tojásfehérjével. 50-60 perc alatt a 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. A tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral.