Articsóka sonkával töltve

 
 
 

Hozzávalók:

12 db articsóka
1 citrom leve
1 foghagyma
30 dkg főtt, füstölt sonka
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj

Az articsóka szárát levágjuk, ha külcső levelei hibásak, azokat is és levágjuk a tetejét is. Minden vágott felületet bekenjük citromlével, hogy ne barnuljon meg. Az apróra vágjuk a sonkát, a petrezselymet, összezúzuk a foghagymát. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Nagyobb edényben sós vizet forralunk és az articsókát kb 15 percig fűzzük benne. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Közben serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk a sonkát és a foghagymát. Az articsókát tűzálló tálba tesszük és leveleit megtöltjük a sonkával. Néhány perc alatt megforrósítjuk a sütőben, meghintjük petrezselyemmel és melegen tálaljuk.

4542_Articsoka.jpg