Avokádós rákkoktél

 
 
 

Hozzávalók:

2 érett avokádó
15 dkg apró rák
1 kis csokor petrezselyem
1/2 citrom leve
4 evőkanál olivaolaj
1 tojássárgája
1 evőkanál brandy
1/2 evőkanál borecet
1/2 evőkanál mustár

Az avokádókat tettévágjuk, magjukat kiszedjük, belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb 1 cm vastag fal maradjon. Az avokádógerezdek alját vékonyan levágjuk, hogy ne billegjenek. Minden avokádót bekenünk citromlével, hogy ne barnuljon meg. Az avokádóhoz rakjuk a rákot. Az olivaollajat, a brandyt, a tojássárgáját, a borecetet és a mustárt összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a petrezselymet, majd az avokádós rákhoz keverjük. Belekanalazzuk az avokádó "csónakokba" púpozzuk. Pirított kenyeret adunk hozzá.

664_rak.jpg