Csokoládé Szuflé

 
 
 

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé
9 dkg vaj
2 tojássárgája
2 egész tojás
20 dkg porcukor
8 dkg liszt

Elkészítés:

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd a gőzről levéve hagyjuk kézmelegre hűlni. A tojásokat és a sárgákat összekeverjük a cukorral, hozzáajuk a csokoládét, majd beleszitáljuk a lisztet.
Az így kapott tésztát szétadagoljuk 5-6 előre kivajazott formába, legalább 1 cm-t hagyva a szélétől, és hűtőbe tesszük őket 1 órára vagy a sütésig.
A sütőt felmelegítjük 230 ˚C-ra, és amikor elérte a kívánt hőfokot, 12 percre betesszük a tortácskákat. A sütőből kivéve egy kés segítségével csúsztassuk ki a formából, és máris tálalható. Vaníliafagylalt, eper, málna vagy körtebefőtt illik hozzá. Hogy mennyire lesz belül folyékony a csokoládé, azt a sütési idő határozza meg. A jó időzítés minden. Sütőmelegen az igazi, így ha véletlenül nem fogy el, akkor a következő tálaláskor nyugodtan felmelegíthető mikróban.

3159_csoki_szufle2_pici.jpg