Édes kusz kusz

 
 
 

Hozzávalók:

250g kusz kusz
300ml víz
1-2 narancs leve és héja
20g vaj
2 evőkanál barna nádcukor
Szárított gyümölcsök: 4 füge, 4 sárgabarack, 8 almakarika, 80g mazsola
20g kókusz reszelék
75g tört dióbél

Apróra vágjuk a szárított gyümölcsöket és a vajjal, a narancslével és a narancs reszelt hájjával és a nádcukorral összefőzzük. A kész kusz kuszra öntjük és 10-15 percig állni hagyjuk. A kókuszreszelékkel és a dióbéllel díszítve tálaljuk.

A kusz kusz elkészítése: a 250g kuszkuszt kb 375ml tejben, vagy vízben forrásig hevítjük, majd 10-15 percre állni hagyjuk, hogy megduzzadjon.

2190_kuszkusz.jpg