Mézeskalács

 
 
 

Eredeti Mézeskalács recept:

Hozzávalók:

25 dkg virágméz
5 dkg margarin
50 dkg finomliszt
7 dkg porcukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
1 egész tojás

Elkészítés: Az egészet összedolgozzuk és a nyers tésztát formákra szaggatva megsütjük.

Díszítő cukormáz

1 tojás fehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot rakjál, hogy összekavarva igen sűrű legyen! (Habverővel nem szabad verni!)
Kanállal rakd kicsi nylonzacskóba, pici lyukat vágj a sarkára és mint a ceruzával, rajzolhat vele.

Praktikus tanácsok


A tészta gyúrása:
 Feldolgozás előtt 24 órával el kell készíteni, de lehet 1-2 héttel hamarabb is.
Nem szabad hűtőbe tenni sem a tésztát, sem a díszítő anyagot!
A tészta a liszt belegyúrása után is ragadós, ezért csak egy kézzel gyúrjuk, a másik kezünkkel életlen kés segítségével letakaríthatjuk az anyagot.
24 óra elkeltével lesz a tészta megfelelő keménységű.
Ha házikót, vagy más formához "építő elemeket" készítünk, érdemesebb egy kicsivel keményebb tésztát gyúrni.

4961_mezeskalacs.jpg