Őszi tanácsaink

 
 
 

Bőrápolással kapcsolatos tanácsok

Az ősz beköszöntét nemcsak a levelek színének változása, de bőrünk állapota is jelzi. A bőrön egyre inkább látszanak az UV sugárzás káros következményei, egy-egy ránc, vagy folt, illetve bőrünk szárazsága.

Alapvető őszi ápolásként érdemes megtisztítani bőrünket a lerakódott, elhalt hámrétegtől, így a nyári barnaság sokáig megmarad. Minden kezelést kezdjünk bőrtípusunknak megfelelő radírozással. Ápoláshoz érdemes A- és C-vitamin tartalmú krémeket választani. Ősszel (és tavasszal) ajánlatos egy AHA gyümölcssavas peeling kúraszerű alkalmazása is, mellyel forduljunk kozmetikushoz. Akik idegenkednek a drasztikusabb beavatkozásoktól, otthon is elvégezhetik a hámlasztást kíméletesebb eszközökkel, enzim alapú vagy mechanikus bőrradír készítményekkel. Érdemes olyan hidratálót választani, ami hámlasztó hatóanyagokat is tartalmaz, ezáltal segítve a bőr megújulását. Az őszi bőrmegújulás elengedhetetlen része a helyes táplálkozás is.

Étkezési tanácsok

A még vásárolható idényzöldségekből, gyömölcsökből igyekezzünk minél többet fogyasztani, hogy őszre és télre feltöltsük vitaminkészletünket. Igyekezzük megtartani nyári vitalitásunkat a hidegebb hónapokban is, hiszen ilyenkor hajlamosabbak vagyunk nehezebb, hízlalóbb ételeket fogyasztani és kevesebbszer kimozdulni a lakásból. A mozgás jó hatással van az egész szervezetre, megőrzi energiaszintünket és kedélyállapotunkat. A hűvösebb, borongósabb időban is próbálunk meg nem nassolni, vagy ha már elengedhetetlennek érezünk egy kis nyalánkságot, cseréljük le a csokoládét szénhidrátra. Étkezések között fogyasszunk zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyeseket. Gyümölcsök, zöldségek közül fogyasszunk almát, körtét, szőlöt, szilvát, valamint sütőtököt, céklát és hagymaféléket.

2092_szolo4_1.jpg8094_sutotok.jpg3886_cekla_1.jpg6584_szilva.jpg

Tipp: A minél több gyümölcs fogyasztásához próbáljon ki egy rendkívül finom, őszi a gyümölcssalátát! A recepthez kattintson ide !