A sav-bázis egyensúly megtartása

 
 
 
Az okok életmódunkra vezethetők vissza: helytelen táplálkozás, környezeti mérgek, stressz, mozgás hiánya.
Étkezésink során túl sok savas ételt viszünk be szervezetünkbe, melynek következtében a sav-bázis egyensúly eltolódik.
Ennek jellemzői: a szervezet veszít ásványi anyag készletéből, anyagcserénk salakanyagai lerakódnak a szervezetben, csökken az immunrendszer védekezőképessége.
A savasodás kezelése: a szervezet vitamin- és árványi anyag készletének feltöltése, a stressz és a negatív érzelmek megszüntetése, a szervezet természetes kiválasztó folyamatainak segítése, állóképességünk fejlesztése.
A gyakorlatban fogyasszunk bázikus élelmiszereket, mint a gyümölcsök (bármilyen fajta), zöldségek, saláták, gamonafélék (különösen a hajdina), hüvelyes termések, gyógynövények, étkezési olajok.
Fogyasszunk zöldség- és gyümölcsleveket, lehetőleg ne az előre csomagoltakat, hanem mi magunk által kicentrifugált, kicsavart leveket. Zöldségek közül a padlizsán, a cukkini, és a tök erősen bázikus hatású, a leveles zöldségekből a spenót és a káposztafélék, a gumós zöldségek közül a zeller, a répa, a cékla és a torma, valamint a hagyma és az uborka.
A feketete tea és a száraz bor fogyasztása szintén elősegíti a bázis hatás kialakulását.
Célszerű elkerülni a savas hatású ételeket, mint a finomított cukor és édességek, konyhai só, ízfokozók, búzatermékek, mesterséges és állati zsiradékok, a kész-, a gyors, és a panírozott, olajban sült ételek, valamint a szénsavas üdítőitalok.

8486_citromos.jpg 8382_biotermekek.jpg 6424_citrus.jpg